OVER MIJ

OVER MIJ

OVER MIJ

Mijn naam is Monique van Poppel (Eindhoven,1968), psychosomatisch ergotherapeut en eigenaar van Het Groene kader.

Sinds mijn afstuderen in 1991 ben ik werkzaam geweest in de poliklinische en klinische revalidatie van Heliomare en Reade. Vanaf 2010 heb ik mijn eigen bedrijf Het Groene Kader.

Ik heb in de mooie omgeving van Vreeland als zelfstandige gewerkt in de poliklinische psychiatrie en in de eerste lijn ergotherapie.
Per 1 september 2023 is mijn praktijk gevestigd te Zweeloo in Drenthe.

Ik wilde al langere tijd weg uit de stad, weg uit de drukte, op zoek naar een nieuwe balans en dichter bij de natuur zijn. De liefde bracht me daarvoor naar Drenthe. In de loop der jaren heb ik mijn kennis verbreed en verdiept. In eerst instantie voor mijn eigen ontwikkeling en daarnaast om dit in te kunnen zetten in de behandeling.

 Na een periode waarin ik zelf overbelast was geraakt ben ik de opleiding biologisch dynamische landbouw gaan volgen. Ik heb 6 jaar een eigen groentekwekerij gerund. Met mijn handen in de aarde werken heeft me geleerd om te gronden en meer in het hier en nu te zijn. Ik heb daarna de opleiding tot psychosomatisch ergotherapeut afgerond. Ik ben getraind in systemisch werken (familieopstellingen), stembevrijding en arbeidsre-integratie. Al deze ingrediënten maken me tot de mens en therapeut die ik nu ben.

Ik heb me gespecialiseerd in cliënten met een combinatie van lichamelijke en/of psychische klachten. Ik ben geïnteresseerd in de persoon achter de klachten. Wie ben jij? Ik werk lichaamsgericht en vind het belangrijk om aandacht te hebben voor de signalen die jouw lichaam geeft als informatiebron voor je dagelijks functioneren. Waar mogelijk maak ik, bij het lichaamsgericht werken, gebruik van de natuur in de omgeving van waar ik werk.

Mijn motto is “Leven en werken in het ritme van de seizoenen” naar het boek van Jaap Voigt. Dit geeft prachtig weer wat voor mij de kern is van mijn bedrijf.