Monique van PoppelIk ben Monique van Poppel (1968), eigenaar van Het Groene Kader, praktijk voor ergotherapie; arbeidsre-integratie en groentekwekerij. Mijn motto is “Leven en werken in het ritme van de seizoenen” naar het boek van Jaap Voigt. Dit geeft prachtig weer wat voor mij de kern is van het bedrijf. Dit is terug te zien in hoe het contact met cliënten vorm krijgt en in de wijze waarop de groenten worden geproduceerd. Ik heb een plek gecreëerd waar je een periode kan zijn, ervaren, ontdekken, leren en ontwikkelen.

Achtergrond

Ik heb ergotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam (1987-1991). Na werkzaam geweest te zijn als ergotherapeut in de psychiatrie bij de Querido Stichting te Amsterdam, ben ik overgestapt naar de volwassen revalidatie. Met veel plezier ben ik werkzaam geweest bij Revalidatie Centrum Heliomare (1993-2006). Van daaruit heb ik me ontwikkeld tot leidinggevende en medewerker kwaliteit. Vrijwilligerswerk op een zorgboerderij (naast het werk) was aanleiding om een hele andere kant te gaan ontdekken. In 2010 ben ik begonnen aan de tweejarige deeltijd opleiding “biologisch dynamische landbouw” op de Warmonderhof. De mogelijkheid om op het terrein van Boerderij Landzicht Vreeland grond te pachten en een eigen groentekwekerij en ergotherapie praktijk op te zetten heb ik met beide handen aangegrepen. Ik combineer nu mijn werk als ergotherapeut met het kweken van groenten.

Specialisaties

Specialisaties heb ik op het gebied van cliënten met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten, overbelasting klachten, rugklachten, dwarslaesie, decubitus, amputatie, multitrauma, MS en Guillain Barrée. Ik ben aangesloten bij het ETP-Net, het kennisnetwerk voor eerstelijns ergotherapie in de geestelijke gezondheidszorg. Samen met een collega ergotherapeut en een psychiater verzorg ik de training ‘psychopathologie en toepassing ervan in de praktijk van de eerstlijns ergotherapie’.