Monique van PoppelIk, Monique van Poppel (1968), ben eigenaar van Het Groene Kader, praktijk voor ergotherapie. Mijn motto is “Leven en werken in het ritme van de seizoenen” naar het boek van Jaap Voigt. Dit geeft prachtig weer wat voor mij de kern is van het bedrijf. Als het past binnen de context van de behandeling van mijn cliënten, gebruik ik de natuur en de tuin in de therapie. Ik heb een plek gecreëerd waar je een periode kan zijn, ervaren, ontdekken, leren en ontwikkelen.

Achtergrond

Ik heb ergotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam (1987-1991). Na werkzaam geweest te zijn als ergotherapeut in de psychiatrie bij de Querido Stichting te Amsterdam, ben ik overgestapt naar de volwassen revalidatie. Met veel plezier ben ik werkzaam geweest bij Revalidatie Centrum Heliomare (1993-2006). Van daaruit heb ik me ontwikkeld tot leidinggevende en medewerker kwaliteit. Vrijwilligerswerk op een zorgboerderij (naast haar werk) was aanleiding om een hele andere kant te gaan ontdekken. In 2010 ben ik begonnen aan de tweejarige deeltijdopleiding “biologisch dynamische landbouw” op de Warmonderhof. De mogelijkheid om op het terrein van Boerderij Landzicht Vreeland grond te pachten en een groentekwekerij en ergotherapie praktijk op te zetten heb ik met beide handen aangegrepen. Ik mijn werk als ergotherapeut 6 jaar met veel plezier gecombineerd met de groentekwekerij. Het streven is om deze elementen met elkaar te verbinden. Nu gebruik ik de tuin als context voor de therapie en ervaringsgericht leren.

Specialisaties

Specialisaties heb ik op het gebied van cliënten met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten, PTSS, burn-out, overbelasting klachten en rugklachten. Ik ben aangesloten bij het ETP-Net, het kennisnetwerk voor eerstelijns ergotherapie in de geestelijke gezondheidszorg.