GroentekwekerijHet Groene Kader is een kleine, professionele groentekwekerij op de koude grond en met een kleine glazen kas. We zetten onze groenten bij voorkeur af bij lokale ondernemers en direct aan de klant. Er is losse verkoop in de boerderij winkel en we maken wekelijks groentetassen. Het land wordt grotendeels handmatig bewerkt met hulp van vrijwilligers en stagiaires van de Warmonderhof (opleiding biologisch dynamische landbouw). Daarnaast wordt de groentekwekerij gebruikt als middel voor therapie in samenwerking met Boerderij Landzicht Vreeland, Centrum voor Hulpverleners.

Puur en onbespoten

Op de rivierklei van de Vecht telen we pure en smaakvolle seizoen groenten. De zaden, het pootgoed en plantgoed zijn biologisch en we gebruiken geen bestrijdingsmiddelen. Het water voor de bevloeiing van het land komt uit de sloot met een pomp.

Teeltwisseling

Om duurzaam met de grond om te gaan, passen we teeltwisseling toe. Elk jaar staan de soorten planten op een andere plek. De grond blijft vitaal en ziektes, kleine dieren en insecten kunnen niet de overhand krijgen.

Bemesting

Er zijn twee blaarkop koeien op de boerderij. Zij worden biologisch gevoerd. Hun mest gaat op het land om de bodem te voeden. Een andere voedingsbron voor het land is de compost. Het afval van de groenten en planten gaat op de composthoop. In de loop van het seizoen verteert dit tot een mooie substantie vol met wormen. Het is heel geschikt om de structuur van de grond losser te maken en het geeft op een rustig tempo voeding aan de grond af.

Bloemen en kruiden

In het voorjaar van 2016 starten we met het telen van bloemen en kruiden. Het is een aanvulling op onze verkoop en draagt bij aan de sfeer van de groentekwekerij.